کد مطلب:245 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:377

تعقیب نماز
(مسأله 1148) مستحب است انسان بعد از نماز مقداری مشغول تعقیب، یعنی خواندن ذكر و دعا و قرآن شود; و بهتر است پیش از آن كه از جای خود حركت كند و وضو، غسل یا تیمم او باطل شود، رو به قبله تعقیب را بخواند. و لازم نیست تعقیب به عربی باشد ولی،



[191]

بهتر است چیزهایی را كه در كتابهای دعا دستور داده اند بخواند. و از تعقیب هایی كه خیلی سفارش شده است، تسبیح حضرت زهرا(علیها السلام) است كه باید به این ترتیب گفته شود: 34 مرتبه «اَللهُ اَكْبَر»، 33 مرتبه «اَلْحَمْدُ للهِ» و 33 مرتبه «سُبْحانَ اللهِ»; و می توان «سُبْحانَ اللهِ» را پیش از «اَلْحَمْدُ للهِ» گفت ولی، بهتر است بعد از «اَلْحَمْدُ للهِ» گفته شود.



(مسأله 1149) مستحب است بعد از نماز، سجده شكر نماید. و همین اندازه كه پیشانی را به قصد شكر بر زمین بگذارد، كافی است ولی، بهتر است صد مرتبه یا سه مرتبه یا یك مرتبه، «شُكْراً لِلّهِ» یا «شُكْراً» یا «عَفْواً» بگوید. و نیز مستحب است هر وقت نعمتی به انسان می رسد یا بلایی از او دور می شود، سجده شكر بجا آورد.





صلوات بر پیامبر(صلی الله علیه وآله)



(مسأله 1150) هر گاه انسان اسامی مبارك حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مانند محمد(صلی الله علیه وآله)و احمد(صلی الله علیه وآله)یا لقب و كنیه آن جناب مثل مصطفی(صلی الله علیه وآله)و ابوالقاسم(صلی الله علیه وآله) را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.



(مسأله 1151) هنگام نوشتن اسم مبارك حضرت رسول(صلی الله علیه وآله)، مستحب است صلوات را نیز بنویسد و همچنین بهتر است هر گاه آن حضرت را یاد می كند، صلوات بفرستد.